Puro saklama kutusu içerisinde, puroların yaklaşık %68-74 değerinde bir bağıl nemlilik altında saklanması gerekir. Genellikle; normal puro tatlarının, bu tip iklim şartları altında en iyi gelişimi gösterdiği varsayılmaktadır. Bu nemlilik düzeyi, puronun düzgün bir şekilde yanmasına katkıda bulunur. %70’lik bir bağıl nem oranı ve 64°F (18°C) sıcaklık altında, hava yaklaşık olarak bir metreküp hava başına 10 gram su ihtiva eder. Böyle bir ortamda bir puro, ağırlığının %14’ü kadar ideal oranda nemi emer.
Kuru purolar, kırılabilir bir hal alır ve yanma süreci puronun doğal nemi ile yavaşlatılmadığı için daha çabuk yanar. Puro, sert ve biraz da acı bir tat alır.
Aksine; nemli purolar da düzgün bir şekilde yanmaz ve ağır, asidik bir tat alır.
Puro tadındaki bu değişiklikler yalnızca çok az meraklı tarafından rağbet görür ve bu suretle purolarını bilinçli olarak daha kuru ya da nemli ortamlarda saklarlar. Puro çeşitlerinin %65-75’lik bir kısmı, hiçbir kaygıya gerek duyulmadan uzun bir süreyle saklanabilir. Yine de; nem seviyesinin %80’i geçmesi ihtimaline karşı azami dikkat gereklidir. Bu durumda, puro çürümeye ve küflenmeye başlabilir.
”sünger ya da akrilik polimer nemlendiriciler” kısmına devam et