Son döneme kadar, tüm nemlendiricilerde aynı basit mekanizma kullanılmaktaydı. Tümü; nemlendirici olarak bir süngeri içeren bir plastik veya metal kutu ile donanmıştı. Bu nemlendiricilerin en önde gelen imalatçılarından biri Fransız şirketi Credo idi. Bu nedenle Credo terimi, bu tip süngerli nemlendiriciler ile eş anlama gelecek şekilde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu araçların imal edilmesi fazla uğraş gerektiren bir süreç olmamasından ötürü; Credo nemlendiricileri ile denk işlevselliği bu ürünlerin çok altında fiyata sunan nemlendiriciler üreten Güneydoğu Asyalı imalatçılar tarafından kısa sürede taklit edilmişlerdir. Süngerli nemlendiricileri kullanırken, bu tip nemlendiricilerin özelliklerini geliştiren özel propilen glikol solüsyonların kullanılması tavsiye edilir.
Son birkaç yıl içerisinde imalatçı firmalar, alternatif nemlendirici sistemleri üzerinde deneyler gerçekleştirmektedir. Ne yazık ki; tanınmış puro saklama kutusu imalatçıları bile zamana karşı dayanmakta başarısız olan az gelişmiş sistemler üretebildiği için, bu deneyler kimi zaman puro saklama kutusu alıcılarının zararına sonuçlanmıştır. Sonuç olarak; hala piyasadaki geçerliliğini koruyan süngerli nemlendiricilere alternatif olarak yalnızca polimer akrilik esaslı nemlendiricilerin kullanılması çeşitli puro saklama kutusu markaları arasında yaygınlaşmıştır. Doğru polimer kullanılması halinde, bu tip nemlendiricilerin yaklaşık %70-72 oranındaki bağıl nem seviyesini sabitleyebilme şeklinde önemli bir avantajı söz konusudur. Maalesef; akrilik polimer nemlendiricilerin tümünün içerisinde her zaman doğru polimerin kullanılması güvencesi bulunmamaktadır. Nemlendirici bileşeni içerisinde bulunan ileri teknoloji ürünü akrilik polimer, büyük miktarda sıvı emebilir ve yalnızca saf su ile doldurulması gerekir. Yine de; yeni bir puro saklama kutusu içerisindeki nemlilik seviyesinin de, akrilik polimer nemlendiriciler ile ancak yaklaşık iki gün süre geçtikten sonra sabitleneceği hususu da dikkate alınmalıdır.
Genel olarak değerlendirildiğinde; daha sabit bir nemlilik seviyesi korumalarından ve kullanıcıya daha az sıklıkla izleme ve bakım külfeti çıkardığından dolayı, akrilik polimer nemlendiricilerin kullanılması yoğun olarak tavsiye edilmektedir. Ayrıca; polimer nemlendiricilerde bakteriyel kontaminasyon riski, sünger esaslı nemlendiricilere kıyasla daha düşüktür. Ancak; kimi zaman iddia edildiği gibi, bakteriyel kontaminasyon riskinin tamamen ortadan kaldırılması mümkün değildir. Bakteriyel kontaminasyon riskini en aza indirmek için, her bir nemlendirici (sünger ya da polimer esaslı) yaklaşık iki yılda bir değiştirilmelidir!
Adorini; dünyanın önde gelen ileri teknoloji ürünü polimer akrilik elyaf esaslı pasif nemlendirici sistemlerinden biri olan “adorini lüks kaliteli nemlendiriciyi” tüketiciye sunmaktadır. Akrilik polimer elyafın otomatik ayarlama özelliği; yayılan nemin, nemlendirici tepsisinde bulunan ayarlanabilir ağızları yoluyla ince ayar yapma imkanı sunması ile tamamlanır.
Sünger esaslı basit nemlendirme sistemlerinin tamamı, yukarıda belirtilmiş olan propilen glikol solüsyonunun düzenli olarak uygulanması halinde yeterli seviyede nemlendirme performansı gösterir (Bakınız: propilen glikol sıvısı). Akrilik polimer esaslı nemlendiriciler, üstün bir nem seviyesinin sabitliğini koruma kapasitesine sahiptir. Akrilik polimer kullanılması aynı zamanda bakteriyel kontaminasyon riskini de en aza indireceği gibi; polimer esaslı nemlendiricilerin daha yüksek olan satış fiyatı, özel propilen glikol solüsyon alma zorunluluğunun olmamasının getirdiği tasarruf ile birlikte uzun vadede telafi edilir.
Günümüzde, elektronik mikroişlemci ile denetimi yapılan, adorini cigar heaven gibi nemlendiriciler oldukça makul fiyatlara, kesinlikle en iyi ve en elverişli seçenek olarak satın alınabilir.
”nemlendirici sıvısı” kısmına devam et